AYDIN / NAZİLLİ - İsabeyli Ortaokulu

SIFIR ATIK GERİ DÖNÜŞÜM İSTASYONUMUZ AÇILDI

İsabeyli İlk/Ortaokulu olarak KAĞIT – PLASTİK – METAL - CAM - GIDA ARTIĞI - YAĞ – PİL gibi Geri dönüşüm atıkları depolama kutularından oluşan SIFIR ATIK GERİ DÖNÜŞÜM İSTASYONU köşesini oluşturulduk.

Çocukların Sıfır Atık Eğitim Projesi kapsamında doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları ve atık yönetimi gibi konularda farkındalık geliştirmeleri için

“Düşün, Gerekli Değilse Tüketme”,

“Daha Az Tüket”,

“Değerlendir, Yeniden Kullan”,

“Değiştir, Farklı Amaçla Kullan”

“Dönüştür, Doğa Kazansın”

Sloganıyla hareket ediyoruz.

EĞİTİM VE FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Geri dönüşümle hem doğayı hem de kaynaklarımızı koruruz.

Geri dönüşümde amaç kaynakların aşırı ölçüde kullanımını önlemek atıkların kaynaklarında ayrıştırılmasını sağlama, atık çöp miktarının azalmasını sağlamaktır. Kağıt, karton, cam, plastik, metal gibi maddelerin geri dönüşümü ile birlikte doğal kaynakların tükenmesinin önüne geçilecektir

Bu amaçla  Tasarımı okulumuza ait olan ve öğrencilerimizde Geri Dönüşüm bilinci ve farkındalık oluşturması için tasarladığımız Sıfır Atık Geri Dönüşüm İstasyonunda ;

İnsan ve çevre sağlığına zararlı zehirli kimyasal içerikler barındıran ve kesinlikle toprağa suya çöpe atılmaması gereken pil ve batarya gibi kullanılmış ürünlerin toplandığı PİL ADAM PİLMAN KUTUSU

Kullanılmış yağların depolanacağı  YAĞ DAMLASI YAĞNUR BİDONU . UNUTMAYALIM! 1 litre atık yağın lavabodan dökülmesi yaklaşık bir milyon litre içme suyunu kullanılamaz hale getirmektedir. Kızartmalık atık yağlar ekotoksik özellik gösterir.

Öğrencilerin tüketemedikleri gıda artıklarının depolanacağı OBUR GIDA CANAVARI OBURCAN KOVASI. Biliyor musunuz? Okulumuz Öğrencilerinin yemedikleri yiyecek artıklarıyla besledikleri OBURCAN sayesinde okulumuz karınca, sinek, böcek; fare gibi çeşitli haşeratların istilasından kurtulmakta aynı zamanda da kötü görüntü ve kokular  ile çeşitli, mikrop bakterilerin yol açabileceği hastalıkların oluşmasının önüne geçilmektedir.

Sıfır Atık Geri Dönüşüm İstasyonumuzunyapımında katkıda bulunan ve emeği geçen okulumuz Fen Bilimleri öğretmenleri Nesrin KARABAY ve Muazzez DİRİCAN’a teşekkür ederiz.

15-04-202415-04-202415-04-202415-04-202415-04-202415-04-202415-04-202415-04-202415-04-2024

Yayın: 15.04.2024 - Güncelleme: 15.04.2024 17:53 - Görüntülenme: 127